50/50

Adam är 27 år och får, trots sitt hälsosamma liv, en allvarlig cancerdiagnos. För att hantera sin nya situation har han den bästa och inte helt smidiga polaren Kyle, sin chockade mamma, flickvännen Rachael och den nyutexaminerade terapeuten Katie som tar sig an Adam som sin tredje patient - någonsin.Såg klart på filmen för ca 20min sedan och kände att jag ville skriva om den direkt.
Detta är verkligen en feel good movie DELUXE. Egentligen händer det nästan ingenting men jag blir aldrig uttråkad och jag kan inte riktigt förstå varför.
Filmen håller en längd på ca 1h och 40min vilket är alldeles perfekt, om filmen vart 20min längre skulle jag garanterat tycka den var tråkig.
Som ni kanske redan vet vid detta laget är jag lite kär i Joseph Gordon-Levitt, men det ni kanskte inte visste var att jag avskyr Seth Rogen. Jag tycker den mannen är så fruktansvärt störande och hans skratt är en plåga att lyssna på. Men ändå störde jag mig inte på honom under filmens gång (förutom när han skrattade), borde ju menas att jag tyckte han gjorde ett bra jobb?
Och käre Joseph gör ju självklart också en jätte bra insats och jag tycker att han och Anna Kendrick hade riktigt bra kemi. Man förstod från början när de träffades vart det skulle sluta vilken gjorde filmen lite förutsägbar.

Jag har i lång tid undrat varför filmen heter som den gör, men jag fick svar på det ganska snabbt in i filmen och jag känner mig faktiskt lite dum att jag inte tänkt på det tidigare.

Denna film slår jag vad om att jag kommer titta på nästa gång jag blir sjuk (vilket för övrigt lär dröja då mitt immunförsvar är PANSAR), då man har en riktigt mysig känsla i kroppen när man sett denna film. Och denna film klassas som bl.a. komedi, vilket gjorde mig lite skeptisk då jag inte är så jätteförtjust i komedier. Men denna film hade humor i min smak, de drog "vanliga" skämt med varandra vilket gjorde att jag flera gånger lyfte på mungiporna.
Jag både log och släppte några tårar till denna film och jag kände verkligen med karaktärerna.

Men en sak som jag stör mig på; filmen handlar om en som får cancer, så han tappar sitt hår, och i min vetskap så tappar man ju inte bara håret på huvudet. Så varför har han kvar sina ögonbryn? Visst jag fattar att han inte vill raka bort dem, men det tar ca 10min att sminka bort dem. Tror att han hade sett "sjukare" ut om de valt att göra detta, för när han har mössan på sig så ser han inte värst sjuk ut, bara lite blek och utmattad.

En av de bästa "feel good" filmerna jag sett. Älskar när man sätter på en film och är skeptisk och har ett leénde på läpparna när end credits börjar rulla.
8/10

Kommentarer
Niklas säger:

Du kunde nog inte ha stört dig på en värdelösare grej. Ögonbryn? Kom igen nu!

Svar: Jag är tjej, jag får störa mig på sånt! Men visst, inte så att jag blev arg för ögonbrynen utan tyckte bra de kunde lagt ner sig lite mer :)
erika

2013-01-30 | 23:20:42
Bloggadress: http://nickesfilmblogg.blogg.se
Lina säger:

Alla tappar faktiskt inte allt hår. Min arbetskompis hade både fransar och bryn kvar medan håret på huvudet föll bort. Det är tydligen olika från person till person och en del tappar inte ett strå beroende på vilken behandling de får.

Hehhehe. Ja, hur kunde nu missat vad titeln stod för? Det trodde jag alla visste =)

Svar: Ja, men hade velat att de sminkade bort ögonbrynen så att hon såg mer sjuk ut :)
Haha ja, man kan inte vara smart jämt!
erika

2013-01-30 | 23:38:01
Bloggadress: http://afreaklikeme.blogg.se/
BanjoOutlaw säger:

Älskar denna film och jag är inte heller ett jättestort fan av Seth Rogen men tyckte att han var underbar i denna roll...inte så överspelad som han brukar vara.

Svar: Håller med, han var lagom och höll sig i bakgrunden! Han blir lätt för mycket annars :)
erika

2013-01-31 | 14:09:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback