Brave

Merida är en skicklig bågskytt med häftigt temperament, och dotter till Kung Fergus och Drottning Elinor. För att hitta sin egen väg i livet bryter Merida en urgammal och helig sed, vilket leder till kaos och raseri i kungadömet. När hon ber en excentrisk gammal klok kvinna om hjälp, går hennes olycksaliga önskan tyvärr i uppfyllelse.

De farofyllda följderna tvingar Merida att upptäcka meningen med äkta mod, och hon måste bryta en fruktansvärd förbannelse innan det är för sent. 
Modig är ett äventyr med oförglömliga karaktärer och fantastisk animering, DVD-utgåvan innehåller också två kortfilmer från Pixar.

Hade hyffsat låga förväntningar på denna film då alla verkar tycka den är kass. Men jag verkar vara en av de få som faktikst tyckte om denna film.
Men jag håller med om att denna film inte är direkt unik, utan det känns mer som en mix av Ronja Rövardotter och Björnbröder.
Förtjänar den sin Bästa Animerade Film-vinst på Oscarsgalan? Jag vet inte då jag inte sett någon av de andra nominerade, men jag förstår absolut varför Brave blev nominerad.

Animeringen i denna film är grymt bra. Klättrar direkt upp på min Top 3-lista (Tillsammans med Tintin och Legenden om Ugglornas rike). Miljöbilderna skulle man lätt kunna ta för äkta och jag älskar att huvudrollen har fått en härligt rött svall som hela tiden stjäl uppmärksamheten.

Filmen i sig är fruktansvärt charmig, tack varaden skotska dialekten och musiken. Är egentligen ganska nyfiken på hur denna gör sig på svenska, ifall de har någon dialekt eller inte.
Jag hade dock lite problem med Meridas röst (Kelly MacDonald), hon lät alldeles för gammal för den karaktären. Men jag vande mig efter ungefär halva filmen, men fann det jäkligt irriterande innan jag vant mig.
Och Emma Thompson spelade även mamman till Merida, och lyckades bra med den skotska dialekten men hennes roll var så fruktansvärt lik henne att jag hela tiden tappade fokus för att mina tankar flög iväg om att de hade animerat henne efter hur Emma Thompson såg ut och etc.

Denna film gick verkligen hem hos mig, varför är så många anti denna film undrar jag? Snygg animering och en bra story som dock påminner om tidigare verk.
7/10

Kommentarer
banjooutlaw säger:

Va är det nån som ogillar brave!?..tycker den är grymt mysig och väldigt underhållande!:)

Svar: Ja de flesta jag känner verkar tycka det är en väldigt svag film för att vara Pixar! Håller med dig till hundra :)
erika

2013-03-04 | 02:36:28
Althea - En nörd säger:

Jag har hört väldigt blandat om den, både bu och bä men jag tyckte oxå om den när jag såg den. Dessutom rätt befriande att få en barnfilm med en stark kvinnlig karaktär som omväxling och där kärleken inte ligger i fokus.

Svar: Samma här, men merparten har verkligen vart bu.Det hade jag faktiskt inte tänkt på, men det har du verkligen rätt i!
erika

2013-03-06 | 20:18:46
Bloggadress: http://altheatrollet.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback