House at the End of the Street

En mor och dotter flyttar till en ny stad.
Det visar sig att huset bredvid bär på en tragedi, där en ung flicka mördade sina föräldrar. När dottern blir vän med den överlevande sonen, blir det snart uppenbart att historien långt ifrån är över.


Jag är sällan den som läser var kritiker tycker om en film, men vissa gåner är det svårt att undgå och jag har för mig att denna film sågades lite här och var. 
Anledningen till att jag köpte denna film var för att den fanns med under "Fraktfria Nyheter" på CDON och jag ville slippa den där ovärda frakten.

När jag kollade på filmen härom kvällen så gick jag in med en ganska negativ inställning och det ledde till en lite positiv överaskning.
Trodde denna film var förutsägbar, för när jag kollat i kanske en timme så trodde jag att jag hade räknat ut resten av filmen. Men så var då inte fallet utan men det visade sig ganska snart att jag hade fått allt fel. Kan även tillägga att jag sällan läser på fodralet och så före jag ser filmen så total missade "with an awesome twist" grejen, annars hade jag nog gissat annorlunda på hur filmen skulle sluta.
Hur som, eftersom jag trodde jag listat ut filmen och jag hade fel så blev jag ganska intresserad och fann filmen spännande. Filmen är verkligen inte någon skräck i mitt tycke, utan den går i mer thriller-anda och i vissa scener känner man sig lite stressad.

Eftersom denna film bjöd på en liten twist så hade jag väldigt många frågor jag inte fått svar på så när jag märkte att filmen höll på att ta slut blev jag aningen irriterad. Men då, kom det en scen på några sekunder som bara gjorde så att alla pusselbitar fall på plats. Grymt smart gjort av skaparna att svara på alla ens frågor med en sån scen.
Men av någon anledning så kunde jag tycka att det kunde bli lite löjligt ibland, och något jag stör mig på (i alla filmer egentligen) är att en mer obetytande roll kan dö av ett knivhugg/skott medan en huvudrollsinnehavare kan ta hur mycket som helst.

Jag kan inte förstå varför denna film fått så dåliga omdömen här och där för jag gillade den jätte mycket, om jag hade gillat den lika mycket utan Jennifer Lawrence har jag dock inget svar på men är mycket möjligt att mitt omdöme kan ha påverkats av detta då jag gillar henne väldigt mycket.
Skådespeleriet var mycket bra från alla aktörer och jag blir alltid glad när jag ser Max Thieriot i en film, det blir liksom "åh, det är ju han", jag har tydligen en liten crush på honom, varför vet jag inte!

En film som jag tycker inte förtjänar sitt dåliga rykte. Föll mig i smaken men skulle vilja att den inte går under skräck-genren. En film att rekommendera alla de som vill se en film för underhållningens skull, för ett mästerverk är det inte.
7/10


Kommentarer
Lina - A Film and TV Freak Like Me säger:

Den filmen kommer upp i min blogg kl 18.18 och precis som du så förstår jag inte heller all negativ kritik. Dock hade jag läst på baksidan och räknat ut twisten redan innan jag la i filmen i spelaren men den var ändå helt okej. Jag gav den 2.5 av 5 (5/10)

Svar: Det var kul att vi tyckte hyffsat lika om en film, och att vi publicerade recension samma dag till och med :-)Jag hade nog "tur" att jag inte visste om att det skulle bli en twist, för annars hade nog filmen fått lite sämre betyg!
erika

2013-03-19 | 18:11:58
Bloggadress: http://afreaklikeme.blogg.se/
Lina - A Film and TV Freak Like Me säger:

Jo, det gjorde den absolut sämre för det blev ingen "Surprise!" där inte.

Svar: Så typiskt det där när det är en twist egentligen, för det är nästan alltid likadana twistar i alla filmer!
erika

2013-03-19 | 19:08:36
Bloggadress: http://afreaklikeme.blogg.se/
banjooutlaw säger:

Även jag började se denna med väldigt krititska ögon men blev precis som du positivt överrraskad i slutet...Och även om det inte hade vart en twist i slutet så hade jag nog ändå tyckte det var en underhållande thriller..Så håller med ditt betyg 7/10:)

2013-03-24 | 06:45:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback