CDON TÄVLING

Ni har väll inte glömt att jag är med och deltar i CDONs tävling där man kan vinna ett presentkort på 15 000kr?
För att rösta på mig behöver ni endast klicka på denna länk:
http://cdon.bloggportalen.se/vote?option=19 
och så har ni röstat automatiskt. Inte svårare än det! Uppskattar era röster jätte mycket och tack om ni redan har röstat! =)

Tomten är far till alla barnen

Sara bjuder in sina tre tidigare män, deras fruar och deras nya barn att fira julafton tillsammans med sin nye man Janne. Allt för att alla barn ska få uppleva en äkta jul tillsammans med alla sina föräldrar.
Med en hel del sprit innanför västen råkar Janne av misstag avslöja för en av gästerna att han låtit sterilisera sig utan att berätta det för Sara, som i sin tur inget högre önskar än att få barn med Janne.
Det tar inte lång tid innan alla på festen känner till Jannes lilla anatomiska ingrepp. Alla utom Sara. Vid middagen avslöjar Sara strålande den glada nyheten: hon är gravid! Janne ska äntligen bli pappa!

 
Eftersom det var jul så vill man ju ladda upp med lite julfilmer, så häromdagen drog jag bort plasten från denna film som jag köpte på mellandagsrean förra året.
Hade hört från många olika håll att den skulle vara svinkul så hade ju förväntat mig att jag skulle klämma fram några leenden under filmens gång. 
Jag kan erkänna att själva menyn var lite småkul då det var full med spermier (barnslig humor jag vet). Men det var nog det enda jag tyckte var roligt med denna film.

Visst, skådespeleriet var bra, med undantag på den unga tjejen med fult svart hår (Alexandra Dahlström), tyckte hon var riktigt usel i denna film. Peter Haber och Leif Andrée är det positiva jag kan se i denna film. Leif gillar jag därför att han gör Bill eller Bull i Pelle Svanslös och när filmen äntligen tog slut insåg jag att han även gör Nemos pappas röst i den svenska versionen av Hitta Nemo, Peter Haber gillar jag därför att det är Peter Haber, en väldigt talangfull skådespelare som kan variera sna roller mycket men ändå göra de bra.
Och så gillade jag själva storyn, den var rolig men filmen var inte rolig, om ni nu förstår hur jag menar.

Och jag haaaaaatade Dan Ekborg eller vad han nu heter. Fruktansvärt sliskig människa och jag blev riktigt äcklad av honom och fick pedofilvibbar. Varför vill man ha med en sån roll i en julfilm som ska vara rolig?
Och den där nya finska grannen.. Hon känns så typisk "kvinnlig" som ska tvinga sin man till massa grejer och hon är riktigt störande, sånna människor vill jag bara ge en käftsmäll.

Jag kan tänkta mig att denna film blir lite roligare om man kollar på den tillsammans med någon då man inte kollar på "samma sätt" då, men som vanligt kollade jag på film ensam och jag blev nästan arg emellan åt för att alla var så jäkla sviniga mot varandra.
Kan inte riktigt förstå att människor kan sitta och skratta åt sånt där, men det är verkligen inte min humor.

Jag förstår varför filmen har blivit en svenskklassiker och folk tycker den är svinrolig. En rolig idé men denna humorn är inte min grej helt enkelt.
3/10

CONFESSIONS: Kritikerrosade filmer jag inte gillar

Varför inte göra ett inlägg nu innan jul där jag listar de filmerna jag inte tycker du ska se. Tänkte alltså göra en lista av några av de filmerna som har blivit hyllade av kritiker och även vi vanliga människor men som jag verkligen inte gillar.

The Godfather - Sagt det förut, fruktansvärt tråkigt att kolla på dessa filmer"
King Kong - Tycker inte denna film är dålig, men jag förstår inte vad som ska vara så "bra" med den.
The Curious Case of Benjamin Button - Aaaaldrig tagit mig så lång tid att kolla på en film.
This is England - Killen som har huvudrollen är bara sjuk störande att det är de enda jag kan tänkte på när jag ser denna film.
Das Boot - Hade förväntat mig något magiskt, istället fick jag en film som var något så helvettes lång att de inte gick att njuta av den.
Terminator + Terminator 2 - Sjukt höga förväntningar av dessa filmer efter jag besökt attraktionen på Universal Studios i LA. Attraktionen var så mycket bättre och speglade inte filmen för fem öre.
Taxi Driver - Fruktansvärt händelselös film.
Avatar - Jag gillar denna film, men tar ändå med den då jag tycker den är sjukt överskattad
Slumdog Millionare - En film som helt enkelt inte är för mig.
Shakespeare in Love - Nu såg jag denna visserligen i skolan vilket kan vara därför jag inte gillade den.
Australia - Blah, så tråkig.

Jag har säkert glömt jätte många filmer jag inte gillar. 
Men ni får nöja er med de här så länge. Och ni har väll inte glömt att rösta? ;-) Om ni har råkat glömma är det bara att trycka på denna ikon:


Rösta på min recension!

Battle Royale

Skulle du kunna döda din bästa vän? 42 ungdomar ställs inför den frågan, innan de placeras på en öde ö där de inte har något annat val än att döda, eller dödas av sina kamrater. En fullständigt grotesk situation, där den enda som kommer att lämna ön är den som har överlevt slakten efter att ha mördat sin bästa vän, pojkvän eller flickvän. Alltihop övervakas av helikoptrar och datorer under ledning av den galne läraren och "lekledaren" Kitano.

 
Här har vi kanske en av Japans med kända filmer, Battle Royale eller Batoru rowaiaru som den så fint heter på orginalspråket.
Jag hade aldrig hört talas om denna film förns jag gick i högstadiet, för då bestämde vår engelska lärare för att visa denna under en lektion. Och det var nog den stördaste film jag någonsin sett, skulle mycket gärna vilja byta hjärna med den mannen som gjorde denna film (tar för givet att det är en man, kan tyvärr inte se skillnaden på ett kvinnligt eller manligt namn i deras språk).

Denna film är brutal, läraren är totalt iskall och jag skulle nog inte vilja möta han som gör rollen. Vad går filmen ut på då? Jo att man ska överleva, för då vinner man. Låter det som Hunger Games? Jamen visst, det är vi nog inte ensamma om att tycka och det var något sånthär liknande jag hade förväntat mig av Hunger Games, så om ni blev besvikna på den filmen för att det inte var så mycket blod som ni hoppats så har ni filmen här framför era ögon att njuta av istället.
Men det är ändå inte överdrivet mycket blod, utan det är lagomt. Inga överdrivna "Kill Bill" blod effekter för att specifiera mig.

Finns vissa ljudeffekter jag kan störa mig på i filmen. När någon hugger med en kniv låter det överdrivet mycket att det låter fejkat, men det är inte en sådan big deal att jag blir irriterad på det men fortfarande onödigt för man behöver inte överdriva med sånna ljud i en sånhär film.
Och hör och häpna, de använder sig att klassisk musik i stora delar av filmen vilket gör att den faktikst blir ännu mer skruvad. Och det är även ett väldigt smart val av skaparna att använda sig av det. Stort plus!

Filmen börjar väldigt starkt, inledningen till själva "spelet" och allt sånt där, men det blir lite för mycket "kärleksdravel" senare, inte lixom så att det blir en kärlekshistoria, men så fort någon dör ska den förklara att den var kär i någon och blablabla, denna film ska handla om att döda, skippa kärleksnacket!
Och den "roligaste" scenen (om det är tillåtet att uttrycka sig så) måste vara när tjejerna löper amok när de har lagat mat. Scenen är så ironisk men samtidigt inte, ni som sett filmen förstår mig nog skulle jag tro.

Detta är en brutal film som inte är full av splatter. Idén är genialsik och orginell. Ingen film man behöver sitta stirrandes framför för att hänga med så om du vill kolla på en film för att underhållas så rekommenderar jag verkligen denna. Och man får se en otroligt bra skådespelarinsats av han som spelar läraren. Om du tidigare bara sett manga och skräck från japan så tycker jag du ska se denna, tycker egentligen alla ska se denna.
6.5/10

http://cdon.bloggportalen.se/vote?option=19 GLÖM INTE ATT RÖSTA :)

Mysteriet på Greveholm - Grevens Återkomst

Årets julkalender fick ju bli en uppföljare från en gammal klassiker. En klassiker som jag älskar, sett flera gånger om och kan det nästan utantill.
Så när jag hörde det skulle komma nytt blev jag skeptisk men jag kollade på det ändå eftersom det är Greveholm.
Egentligen är det helt värdelöst, men jag kan tycka det har en charm så jag har fortsätt att tittat på det ändå.
Men i det 16:e avsnittet hände det något som inte fick hända, greven blev människa.. Ända sen han blev ett skelett igen har jag tyckt han var riktigt löjlig eftersom han har vart jätte stel, blind, gått runt i en jäkla klänning och ögon som står åt två olika håll och något intryckt i "näsan". Den Greven som alla i min ålder en gång blev livrädda för när vi var små var som bortblåst
Greven som vi alla blev så rädda för såg tidigare ut såhär:

 



Har nu förvandlats till denna jäkla clown:
 
Jag har länge suttit och funderat på varför Jeans näsa blivit mycket längre än vad den var i orginalet, men fick ju nu svar på det eftesom det är samma skådespelare som är greven och produktionen hade väll hoppats att vi skulle missa det om näsorna var annorlunda, lata jävlar..




Sämsta filmer jag sett

Tänkte slänga ihop en liten lista på några av de sämsta filmerna jag sett. Blir blandat med både b filmer och de framgångsrika.

Pledge This
Film med Paris Hilton, måste man skriva så mycket mer för att övertala er för hur dålig den är?

Carny
"Skräckfilm", Rick Genest var även med på ett hörn. Handlar om en karnival och så börjar det hända läskiga grejer. ooooooh spooooky..

The Curious Case of Benjamin Button
Aldrig vart så här uttråkad under en film, tror det tog 9 dagar att pina igenom denna. Och denna film var faktikst nomnerad till hena 13 Oscars, jag kan verkligen inte förstå hur det kunde hända.

The Godfather
Förklarat tidigare varför jag inte gillar dessa filmer, men för er som missat; Tvingade mig att se filmerna vilket alltid leder till att jag hatar dem. Otroligt segt från början till slut.

Hannah Montana The Movie
Hehe ja, någon som ens vill ha en motivering?

Pirates of the Caribbean - On Stranger Tides
Kanske inte är en av de sämta flmerna jag sett, men kände att jag ändå ville ha med den. Ni hittar ett helt inlägg om mina tankar om denna film.

Alexander
Här spelar Angelina Jolie en mamma och hon ser yngre ut än sin son, bra rollsättning.. 


Det var det. Sen har jag sett väldigt många värdelösa filmer utöver detta, men tyckte dessa var värda att nämnas i denna sammanhang.


Och snälla, glöm inte att rösta på mig i CDONs tävling genom att klicka här:

Rösta på min recension!



VOTE FOR ME

Har vart dött här under helgen. Men så länge ni väntar på nya inlägg kan ni ju rösta på mig i CDONs tävling genom att bara klicka på den här lilla fyrkanten


Rösta på min recension!


Jag skulle bli jätte glad om du ville lägga din röst på lilla mig.
Om du vill se mitt bidrag innan du röstar så hittar du det HÄR
Där kan ni även hitta lite rabattkoder som ni får som tack för att ni röstat på mig ;-)

The Three Stogoes

Rösta på mitt bidrag!



Efter att ha lämnats utanför porten till ett barnhem växer Moe, Larry och Curly upp bland nunnor och örfilar. Den fumliga trion, godhjärtad men sinnessvag, ger sig nu i kast med den vanvettiga uppgiften att försöka rädda sitt barndomshem från tvångsförsäljning. Men den stora frågan är om bröderna ens klarar av att överlevea i den moderna världen...?

 
Haha ja vart ska jag börja? Det var längesedan jag såg en så rolig film. Jag gillade att de korkade karaktärerna bara var korkade och de lyckades underhålla mig från början till slut.
Den lyckades även klämma fram några skratt ur mig som jag sagt förut är nästintill omöjligt. En väldigt positiv överraskning eftersom jag hört att det skulle vara väldigt dålig.
 
Om ni har läst ända hit hoppas jag att ni har vett nog att förstå att jag var fruktansvärt ironisk. Om ni inte förstod att jag var ironisk har ni antagligen inte sett filmen och det gör ni rätt i. 90min av mitt liv bortslösat som jag aldrig kommer få se igen.

Aldrig har jag mött tre karaktärer som har vart mer irriterande än de här. För det första var de jävligt fula, för det andra jävligt störande, för det tredje hade de fula röster (syftar på han tjocka, minns inte vad någon hette) och det var jävligt störande att de skulle säga "wooooooah" varenda jävla gång något skulle gå dåligt eller liknande.

Och alla jäkla klonk, plonk, konk, tut ljud fick mig att tro att det kunde vara en tecknad film. Alltså lixom varför? Trodde de att det skulle göra filmen mycket roligare med sånna ljud eller vadå? 

Och detta usla försök till att försöka få den spännande med att de ska mörda någon, lixom, va?! Självklart är de ju så korkade att de får med på det till de upptäcker sanningen med allting. Sen fick vi ju oss en liten "twist" där i slutet,.

Och dessa stackars skådespelare har nog gjort sitt störta misstag i sin karriär. De gjorde säkert det bästa men det de hade att jobba med, men fyfan. Vad sjutton tänkte det med? Och varför var de tvungen att göra så fula miner hela tiden? Syftar mest på honom som har en svart pottfrilla och liknar Jim Carrey i Dum och Dummare.
Och att vi faktikst får se Jennifer Hudson och Sofia Vergara i denna film är helt oförstårligt. Två skådespelare som tidigare har blivit hyllade väljer sånna här roller i en sån här skitfilm.
 
När jag hade sett 30min tänkte jag att nu måste den ju ändå vara slut snart, men så kollade jag och såg att det endast gått 30min. Kändes som att det gått över en timme men ack så fel jag hade, och ack vilken stor suck jag drog när jag insåg sanningen.

Jag har tidigare sagt att Komedi är den genre jag gillar mest så varför jag ens gav mig på denna.
Och jag vill be om ursäkt för alla svordommar som jag kan ha råkat nämnt i min recension men jag blir helt serisöst sur av att tänka på denna film. Moteffekten mot vad en komedi ska göra så kan ju inte göra något annat än att ge den botten betyg,
0/10

Filmår Avrundning

Eftersom året faktikst snart är slut så tjuvstartar jag med en sån här lista då jag anser att det inte kommer någon mer film iår som jag behöver se.
Bortsett från Les Misérables, Lincoln, Django Unchained och Hitchcock men de går inte upp här i Sverige förns nästa år. Tror också att det kan vara i dessa filmer vi får se starkare roller med starkt skådespeleri, ännu iår har jag inte sett någa "Oscar-prestationer".
Kan vara värt att tillägga att jag har långt ifrån sett alla filmer som kommit år, så denna lista baserar jag på det jag har sett.
Jag sätter också mina betyg efter mina förväntningar på filmen och vad jag fick se.

Årets Bästa film: The Dark Knight Rises
Årets Sämsta film: The Hunger Games
Årets Överraskelse: The Amazing Spider-Man
Årets Besvikelse:  Prometheus
Årets Hype: The Hobbit/Breaking Dawn Part 2
Årets Bästa Prestation: Tom Hardy, Bane i The Dark Knight Rises
Årets Sämsta Prestation: Kristen Stewart, Snövit i Snow White and the Huntsman
Årets Mest Överskattade: The Avengers
Årets Snyggaste film: The Hobbit
Årets Roligaste: Project X


Filmer jag inte sett från året och därför inte med på min lista:
Skyfall
Brave
Ice Age 4
Underworld Awakening
Safe House
Mirror Mirror
American Pie 4
Men in Black III
Abraham Lincoln The Vampire Hunter
Magic Mike
Total Recall
Bourne 
The Expandebels 2
End of Watch
The Watch
Hotel Transylvania
Frankenweenie
Taken 2
Argo
Flight

The Hobbit: An Unexpected Journey



Nästan nyss hemkommen från denna film. Tänker bara skriva lite kort om den då jag inte vill spoila något för er. Men om ni inte vill ha reda på något alls så rekommenderar jag er att inte läsa då jag kan skriva såker som ni kanske anser kan vara spoilers.

För det första så kände jag en sån härlig känsla över att äntligen få vara tillbaka till The Shire. Och jag blev tårögd när jag så käre Frodo Baggins och Howard Shores kända musikstycke spelades.
Vi fick se både nya och gamla miljöer som både var väldigt vackra.
Howard Shores kända musik från LOTR trilogin är tillbaka samtidigt som vi får höra nya stycken. Och de har använt den gamla musiken på det sätt så att vi känner igen oss. "Ringen-musiken" från LOTR filmerna når mig alltid in i benmärgen och jag rös minst sagt när jag fick höra det igen.

Specialeffekterna och make upen har förbättrats en hel del, har alltid stört mig på att Orcherna har sett så fula och dumma ut men nu har de även blivit läskiga i utseendet (fast de är fortfarande fula). Jag själv tyckte Gollum var oerhört bra gjord i LOTR filmerna men ack så mycket bättre han var gjord i denna film.
Det var inte värst mycket action sekvenser så hur de kommer se ut återstår att se.

OCH VILKEN BILD!! Var ju på bion i 3D High Frame Rate där de visas 48bilder/s istället för 24bilder/s. Hade förväntat mig en förbättring av bilden men detta var helt fenomenalt! Ni som har tillgång till HFR rekommenderar jag er alla att gå och se själva.

Och som jag har skrivit tidigare så farade jag att filmen skulle vara lite för barnslig, vilket den tyvärr var. Om jag hade ett barn eller småsyskon i 5års åldern skulle jag faktiskt låta de se filmen, utan i vuxet sällskap. Egentligen har jag inget emot det så men jag ville ha en mörk och dyster film, som LOTR. Nu antar jag väll att boken är glad så därför blev filmen glad, men lite mörker hade jag velat haft.
Kan väll bara säga att det mesta jag förväntade mig fick jag se, vill inte gå in så ingående på det.

Filmen i sig var inte så fartfylld och jag blev lite uttråkad i början och undrade om det skulle hända något snart och jag är väldigt nyfiken på hur Jackson har kunnat delat upp allt i 3 filmer.
Och det var något i början som kändes väldigt amatör-aktigt, jag vet inte om de hade något med kameratekniken eller vad det var..

Och jag ÄLSKADE att se alla gamla ansiktet, och hur vissa scener "hörde ihop" med LOTR. Alla nya karaktärer gjorde ett jätte bra jobb och Martin Freeman var ett perfekt val som Bilbo Baggins, både utseende mässigt och hans talang.
Allt som alls är det ett bra familjeäventyr, en genre som jag faktiskt är väldigt förtjust i men på grund av den trilogin Jackson en gång bjöd oss på hade jag hoppats på så mycket mer.
Jag kan också garantera er att mitt betyg kommer ändras i framtiden när jag låtit allt sjunka in och jag har tid att reflektera över filmen.
Återkommer med en mer utförlig resension vid DVD/Bluray releasen.
7/10


Jag vill ännu en gång be er om att gå in på denna länk och hjälpa mig vinna CDONs tävling: http://cdon.bloggportalen.se/vote?option=19

The Hobbit

Idag mina vänner är det dags för mig att se The Hobbit. Jag kommer skriva en liten "mini-recension" ikväll när jag kommer hem så ni får reda på vad jag tyckte.

Så länge kan ni ju klicka in er på den här länken och hjälpa mig vinna tävlingen:  http://cdon.bloggportalen.se/vote?option=19

The Lion King Rises

Jag har delat denna videon många gånger på facebook och jag tänker fortsätta dela med mig av denna video på alla sätt jag kan då den faktikst är genisalisk. Två av mian favoritfilmer i en och jag får verkligen rysningar.
Mr Nolan själv har sagt att denna video var "pretty epic"

Se och njut:





Och ni har väll inte glömt att trycka på denna magiska knapp för att hjälpa mig vinna CDONs tävling?
För att läsa mitt bidrag kan ni klicka HÄR

Rösta på min recension!
 
 

Pirates of the Caribbean - Svarta Pärlans Förbannelse

Nu ni är det tävlingsdags på CDON, förhoppningsvis har jag lite tur och får mig ett pris. Ingenting är ju faktikst omöjligt.

Ni som inte sett filmen kan klicka in er HÄR för bluray format, och ni som ännu inte uppdaterat er till bluray kan klicka HÄR för DVD versionen. Eller varför inte klicka HÄR eller HÄR för att köpa de tre första i en snygg box? När ni klickar på någon länkg kommer CDON upp  i ett nytt fönster så är det bara att köpa den.
Och ni som har vart snälla i år kan även skriva in koden någon av dessa koder som CDON har ute just nu för lite extra rabatt:
FRIFRAKT2012 = Frifrakt
XMAS2012 = 50kr
CHRISTMAS = 50kr
xY6yFWQd = 20% film
xY2cdX2K = 20% film

Varför tycker jag att jag förtjänar denna fina vinst då?
(Presentkort på 15 000kr) Jo, CDON är den butik jag spenderar mest pengar på varje år. Så om CDON skulle ge mig detta presentkort skulle de ändå inte gå back på det eftersom jag kommer handla precis som vanligt ändå.
Jag vill inte få detta presentkortet bara på grund av pengarna det är laddat med, jag vill ha detta presentkortet för att kunna köpa de filmer jag inte velat lägga mina egna pengar på. Jag vill kunna upptäcka filmer jag aldrig sett förut eftersom det är min största hobby.
Så snälla, lägg din röst på mig. Det skulle betyda så mycket.

RÖSTA PÅ MIG:

 Rösta på mitt bidrag!

e
ller så kan ni klicka på denna länk: http://cdon.bloggportalen.se/vote?option=19

H
andling
Johnny Depp gör huvudrollen i Disneys actionfyllda piratäventyr som är mer storslaget än någonsin i detta fantastiska format. Kliv ombord och följ med när den legendariske piratkaptenen Jack Sparrow slår sig ihop med den unge svärdsmakaren Will Turner för att rädda en guvernörsdotter undan ett gäng blodtörstiga piratvålnader.
 


Nu mina kära vänner, ska jag äntligen recencera denna underbara film. Filmen som jag har sett minst 200ggr, filmen som jag kan replikerna utantill, filmen som jag sett så många gånger att jag upptäcker en person som inte bör vara där fast han bara syns i en milisekund, filmen som jag har gjort flera skolarbeten på, filmen jag pryder mitt rum med.
Ja världens bästa film helt enkelt, självklart pratar jag om Pirates of the Caribbean - Svarta pärlans förbannelse.
 
Skådespeleri
Varför älskar jag denna filmen då? Jo, det är genialiskt. Johnny Depp har skapat en fantastiskt karaktär som ingen någonsin kommer glömma. Disney ifrågasatte varför han verkade spela honom som full, bög.. ja de var ganska tveksamma med andra ord. Men när filmen hade premiär visade Depp vart skåpet ska stå.
Han gav oss en karaktär vi aldrig sett förut och vi alla föll nog för hans charm. Redan från den scenen han presenterades i visste vi att vi skulle få vänta oss något storslaget.



De andra rollerna då? Jo de är också fantastiska.
Min favorit efter Captain Jack Sparrow är Captain Barbossa, Geoffrey Rush var helt klart perfekt för denna roll, han roll är egentligen fruktansvärt ful med ett äcklande utseende, men tack vare Rush så kommer man på sig själv några gånger under filmens gång att man hejar på honom. Hans utseende är perfekt som en pirat och hans stirrande ögon passar in perfekt på rollen. Undra om han ens blinkar under filmens gång.

Orlando Bloom och Keira Knightley står för kärlekshistorian. Blooms karaktär Will Turner är precis som alla andra karaktärer Orlando Bloom gör vilket många kanske stör sig på, men det passar inte på Will Turner så jag bryr mig inte om att han är en väldigt enförmig skådespelare.
Att Keira Knightley endast var 17år när denna film spelades in kan man ha svårt att tro, visst hennes jobb kunde vart bättre i vissa scener, när hon dricker rom för att ge ett exempel. Visst nu var hon ju sjutton och hade förhoppningsvis aldrig vart full, men det är faktikst inte en ursäkt. I helhet gillar jag hennes insats, men vissa brister fanns det.

De som sticker ut bland birollerna är Pintel och Ragetti, det är också de som står för det största uppenbara humorn i filmen. Ett mänskligt Timon och Pumbaa par skulle jag säga, det är ju faktikst en Disney film detta så kanske inte allt för förvånande. Men vi har faktikst två Timon och Pumbaa par, Mullrog och Murtogg, deras roller är inte lika stora som Pintel och Ragetti, men när de två är med i bilden vet vi att vi kan vänta oss något roligt.


Manus
Manusförfattarna Ted Elliot och Terry Rossio har gjort ett strålande jobb med ett manus som tar oss frammåt med roliga repliker och spänning. fDe presenterade även sin idé för Disney i början av 90-talet, men som ni kanske förstår, fick de ingen respons. Det är i denna filmen som de har visat sitt fulla potensial, sen kan jag hålla med om att de har gjort aningen lite sämre jobb i följande filmer, största orsaken till det är ju att manuset till denna film hade blivit finslipat i 10-15år.
 


Regi
Gore Verbinski lyckades ge oss en piratfilm vi aldrig sett förut. Och i mina ögon passar den här filmen in i många olika genres; Äventyr, action, drama, komedi, fantasy, familj, skräck.. Ja, det är svårt att placera denna film i endast en genre.
Trailern för denna film är oerhört dålig, och jag skulle tro att de flesta människor hade väldigt låga förhoppningar. Kan vara en av de sämsta trailers jag sett, mååååånga minus på den.
 
Favoritscen
Tänker avsluta denna recension (som kanske istället blev lite av en hyllning) med att berätta vilken min favoritscen i denna film är.
Det är när Jack och Elisabeth är strandsatta på ön, de super sig fulla och Jack vaknar nästa dag och upptäcker att Elisabeth eldar upp all rom som fanns på ön.
Detta är nog Jack Sparrows ärligaste ögonblick, under filmens gång har vi fått sett en karaktär med rappa repliker som är charmiga och roliga. Men nu får han knappt fram några ord förutom: But why is the rum gone?

Här har ni scenen, ni får ha överseende med kvalitén:


Lite rolig onödig fakta:
- Filmen är baserad på en attaktion som finns i Disneyland
- Alla filmerna har en scen efter end credits
- Filmens sista replik kom Johnny Depp på själv samma dag som den spelades in
- De hade först tänkt att filmen bara skulle heta Pirates of the Caribbean, men ifall filmen skulel bli succe och en uppföljare kanske skulle planeras lade de till Svarta Pärlans Förbannelse
- Johnny Depp gick till tandläkaren för att fixa guldtänder, för då kunde de inte säga nej till att Jack Sparrow inte skulle ha guld tänder
- Många blev väldigt sjösjuka
- Eftersom det är en Disney film finns det en Hidden Mickey, det kan vi se i början av filmen när Barbossa skjuter kanonkulor mot Port Royal.
- Jack Sparrows "Jack" tatuering är fake, men han tatuerade senare in de på rktigt.
- Geoffrey Rush tror att man kollar på en film som man läser en bok, alltså vänster-höger, därför ville han befinna sig till vänster så ofta som möjligt i filmen
 - När Jack häller jord eller något liknande i Wills ansikte är det i själva verket choklad.
- Eunuch replikerna är improviserade

Musik
Klaus Badelt är mannen bakom musiken. Han gör ett jättebra jobb och han har verkligen lyckats pricka rätt och hans musik går ofta i mina högtalare här hemma. Musiken är otroligt bra och passar in på filmen perfekt.

Specialeffekter
Specieleffekterna är det heller inga fel på. Visst, de kunde gjort ett bättre jobb när de kommer till piraterna i månljus och eftersom jag sett filmen så fruktansvärt många gånger kan jag se när de använder sig av ett miniatyr skepp eller inte. Om jag märkte det den första gången jag såg filmen kan jag tyvärr inte svara på, för det minns jag inte.
Ve Neill är huvud makeup artisten och hon är, ja ett geni. Finns inget att klaga på där inte.


Jag har kollat på denna film i bluray, och det enda jag kan klaga på i den utgåvan är att det blir "grusigt" när det är mörkt. Hoppas ni förstår hur jag menar. Annars är bilden jätte fin och klar.

Avrundning
Gore Verbinski har gett oss något som vi aldrig har sett förut. Jag har inga nackdelar att skriva om denna film, det är ju en favoritfilm av en anledning. Jag har själv åkt attraktionen filmen har baserats på och det var ett av de lyckligaste ögonblicken i mitt liv.
Filmen är ett mästeverk helt enkelt
10/10


Och lite bilder på min fina men lilla samling:
   


Braveheart

Mel Gibson är stjärnan både bakom och framför kameran, som huvudrollsinnehavare, regissör och producent i den här storslagna, detaljerade sagan om våldsamma strider, ömsint kärlek och viljan att riskera allt för en enda sak: friheten. I ett känslomässig starkt insats spelar Gibson William Wallace, en burdus skotte som använde sitt svärd och sin passion för att driva sina landsmän mot frihet. Braveheart är en tumultartat återspegling av historien, och vann flera Oscars.
 


Ja här får vi då följa ett gäng vilda skottar som springer runt i kilt, visar rumporna och slaktar engelsmän.
Denna film, tycker jag, började lite halvsegt. Tog ett tag innan den faktikst drog igång men när den väl drog igång visade den mig varför den vann en Oscar för bästa film.
Jag tvekade väldigt mycket innan jag såg filmen ifall Mel Gibson skulle klara av att spela skotte med tanke på dialekten, men jag fick en en överrasking för det klarade han ju helt galant även ifall han är en aussie, det vara bara när han sa "what meating?" som jag tyckte att det låt lite löjligt men om jag inte visste vem han var och kom från Australien skulle han lätt kunnat lurat mig att han var från Skottland.

Dock så satt jag och störde mig nästan genom hela filmen på hans hår, framifrån ser det bra ut men i alla andra vinklar så ser man ju löshåret. Du kunde ju sparat ut håret till den längden eller så kunde du haft kvar den längen som du egentligen hade för löshårskanter är ingen vacker syn. Speciellt inte på en film som utspelar sig för väldigt länge sedan.

Alla skådespelare gjorde bra ifrån sig, speciellt Mel Gibson då han även står för regit i denna film. Dock så tycker jag att Sophie Marceau som spelade Princess Isabelle var fruktansvärt dålig, alla hennes repliker kändes så framtvingande att det bara var pinsamt att se henne agera. Jag har aldrig tidigare hört talas om henne och jag kan nu förstå varför. Jag kände egentligen inte igen någon förutom Gibson, så blev positivs överraskad när alla gjorde så bra från sig.

Filmen är också verklighetsbaserad vilket gör filmen starkare och krigsfilmer går alltid hem hos mig (förutom skitfilmer som Alexander).
Vi får se snygga krigsscener, som även ibland kan bli lite råa, det finns drama och romantik och filmen har ett djup.
Först och främst känns denna film väldigt äkta, till skillnad mot andra krigsfilmler. Krigsscenerna vi får se känns väldigt verklighetstrogna och som jag sa; som kan bli lite råa.

Denna film har väldigt lik den senare krigsfilm som Mel Gibson kom att medverka i; Patrioten. Fanns även en scen där jag tyckte det såg exakt ut som patrioten förutom Mel Gilbsons utseende då. Men nu kom ju denna film faktikst före Patrioten så kan ju inte kritisera filmen på grund av det.

Musiken då, James Horner skriver alltid jättefin musik men jag tycker hans säckpipa börjar bli lite uttjatad eftersom han verkar ha me de i sina flesta soundtrack. Med andra ord tycker jag han kan vara lite enformig för det enda jag kunde tänka på var hur fruktansvär lik musiken i denna film och Titanic var. Men det var bara när han använde säckpipan, annars hörde jag inga likheter.
Heter det ens säckpipa för övrigt?!
Och självklart förstår jag varför han har valt att använda det instrumentet eftersom filmen handlar om Skottland, det är i den andra filmer jag stör mig, så jag borde ju egentligen inte ta upp det här i denna recension så jag lämnar ämnet nu.

Mel Gibson har gett oss en krigsfilm med hjärta där vi får följa en man som krigar med passion och mening.
Jag har alltid gillat Gibson och jag hoppas verkligen att han kommer tillbaka väldigt snart, han börjar bli väldigt saknad av mig.
Jag vill dock inte ge denna film ett fultt betyg eftesom jag tyckte att början var lite seg, även lite i mellanåt kände jag mig lite uttråkad. Men jag kollade på denna film i två delar då jag blev väldigt trött så jag stängde av och fortsätte nästa dag. Vilket aldrig är smart eftersom det inte blir lika sammanhängande då och när jag började kolla igen hade jag redan glömt lite och jag tror tyvärr att detta kan påverka mitt betyg på denna film.
7/10


Best movies of the 2000's

Har nu hittat en lista som var bra mycket bättre än IMDbs Top 250. Hittade listan på en app och man kan välja bästa filmer av årtionden så jag kommer beta av dessa årtal för årtal.

Först ut får bli 2000-talets bästa filmer. De jag redan sett är markerade med fet stil.

The Lord of the Rings: The Return of the King
The Dark Knight
Gladiator
The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring
The Departed
Memento
Crouching Tiger, Hidden Dragon
The Lord of the Rings: The Two Towers
The Pianist
No Country for Old Men
Mystic River
City of God
There Will Be Blood
Amélie
Brokeback Mountain
Traffic
Wall-E
Requiem for a Dream
Pan's Labyrinth
The Prestige
Etenal Sunshine of the Spotless Mind
The Hurt Locker
Million Dollar Baby
Avatar
Up
Slumdog Millionaire
Sin City
Children of Men
Hotel Rwanda
Inglourious Basterds
Chicago
Gran Torino
Lost in Translation
Capote
Snatch
The Aviator
Mulholland Drive
Letters from Iwo Jima
Sideways
Donnie Darko
Batman Begins
A Beautiful Mind
Kill bill vol. 1
Crash
Gangs of New York
Babel
The Wrestler
Harry Potter and the Prisoner of Azkaban
Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl
Star Wars Episode III
Mary and Max
The Diving Bell and the Butterfly
The Lives of Others
Moulin Rouge
Memories of Murder
In the Mood for Love
Spirited Away
Shrek
Swades: We, the People
Munish
Finding Nemo
Yi Yi: A One and an Two
Harry Potter and the Philosopher's Stone
Cinderella Man
V for Vendetta
Downfall
The Secret in Their Eyes
Into the Wild
The Bourne Ultimatum
Oldboy
My Sassy Girl
The Best of Youth
Almost Famous
District 9
Precious
Amores perros
Master and Commander: The Far Side of the World
Taegukgi
21 Grams
Spider-Man
Departures
Walk the Line
Spring, Summer, Fall, Winter... and Spring
Adaption
Pride and Prejudice
Talk to Her
Dancer in the Dark
The Hours
Good Night, and Good Luck
O Brother, Where Art You?
Little Miss Sunshine
Stardust
Harry Potter and the Chamber of Secrets
Gosford Parl
Seabiscuit
The Royal Tenenbaums
Atonement
The Passion of the Christ
Crazy Heart
4 Months, 3 Weeks and 2 Days
Before the Night Falls
Spider-Man 2
Frost vs Nixon
Collateral
The Curious Case of Bensamin Button
Monster's Ball
Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street
The Others
Before Sunet
Cold Mountian

Om min räknings tämmer rätt så har jag sett 54 filmer av 110, har alltså 56 filmer att kolla på från denna listan vilket gör att det faktikst inte känns som någon evighets projekt.

Contact

Dagens spännande äventyr är att vi får kontakt med livet bortom jorden, nu kommer det till rutan med en känsla av undran och en bländande syn fara som sträcker ut sig till yttre av rymden och fantasin.

Jodie Foster är astronomen Ellie Arroway, en vetenskapskvinna. Matthew McConaughey är den religiösa Palmer Joss, en man full av tro. De är mitt emot ett spektrums slut - och plötsligt deltagare på världens scen när nedräkningen till mänsklighetens största resa börjar. Kraftfullt, spännande och känslomässig, ansluter kontakterna sig.



Förväntade mig inte mycket av denna film då jag tycker att del flesta "kontakt med utomjordningar" filmer brukar spåra ur och bli väldigt löjliga. Men denna lyckades hyffsat bra med att inte bli för löjlig, dock så hade ju även denna film sina löjliga stunder men övertaget var bra.

Det första jag verkligen inte gillar i denna film var att de var tungen att blanda in religion mitt i allt. Nej jag har inte emot om någon är troende men jag tycker det är så förbaskat tråkigt så om jag sätter på en sci-fi film vill jag faktikst inte att det ska handla om religion. Nu hade jag kanske anat att det hade inehållit det om jag faktikst läst baksidan på filmen, men mycket sällan jag gör det så antar att jag får skylla mig själv.

Själva storyn var väldigt bra, men filmen är bara halvdan i mina ögon.Det känns som att det är för mycket inklämt i början så att filmen inte hinner med, därför känns det ganska stressigt.
Men det jag främst gillar med denna film är slutet, jag vill inte spoila något men slutet skiljer sig väldigt mycket från de felsta slut i en sån här film.

Nu är ju denna film från sent 90-tal så man kanske itne ska allt för höga förväntningar, men vissa specialeffekter var sjukt dåliga. En snubbe som är i rymden som flyger runt där ser fruktansvärt löjligt ut så att jag till och med skrattade lite.

Filmhet i helhet är hyffsad tills själva rymden scenerna. Det är då det är löjligt. Kan bli lite spoilervarning risk nu; Jag tycker de kunde skippa den biten och istället kunde Jodie Fosters karaktär återberätta det hela, för i min mening behövde vi inte alls ha haft de där scenerna för de är inte det minsta trovärdiga heller eftersom specialeffekterna inte är på topp.

Och sen så finns det ju även lite kärlek i denna film precis som alla andra filmer i hela världen typ. Men här är den riktigt klen, trog ett tag för mig att faktiskt fatta att de skulle spela kära i varandra, så personkemin mellan Jodie Foster och Matthew McConaughey kanske inte är den bästa vi fått sett på film.
Jodie Foster gör sin roll väldigt trovärdig och jag tror detta är den tredje film jag någonsin sett med henne så visste inte vad jag hade att förvänta mig. De andra skådespelarna gör och en jättebra insats men jag måste faktikst ta upp William Fichtner. Jag tycker så fruktansvärt synd om människan (på riktigt), gång på gång får man se han i stora produktioner men aldrig får han sitt genombrott, han kanske inte alltid har stora roller men jag tycker alltid jag ser han dyka upp någonstans och jag tycker han är en riktigt bra skådespelare så kan inte förstå varför han inte blir mer uppskattad än vad han är.

Jag skulle kunna tänka mig att boken som denna film är baserad på är bra för att man antagligen slipper det där löjliga på ett annat sätt.
Filmen är okej, jag hade förväntat mig mycket mer, men tror jag hade gillat den mer om de hade skippat det där löjliga vi fick se.
5/10



Mina tankar om The Hobbit

Det där med tidsinställda inlägg är en smart finess, för nu när detta publiceras är jag antagligen på influttningsfest.
Jag täntke hur som helst skriva ner mian tankar om den kommande filmen The Hobbit som jag ska se på torsdag.
Jag tror faktikst helt seriöst att jag kommer bli råbesviken på denna film. Innan trailern och alla bilder släpptes trodde jag att vi skulle få en mörk film i Sagan om Ringen anda, men efter jag fått sett så verkar det inte vara fallet.
Istället verkar vi få en film fylld med humor som verkar oherhört familjevänlig, och nu när åldergränsen har blivit satt på 11år tror jag ännu mer att det kan bli barnslig. När jag ser bilderna på alla dvärgarna får jag känslan av att filmen kommer vara i samma stuk som Harry Potter 1 & 2.
Jag har undvikit alla produktionsvideos Peter Jackson delat med sig för jag vill veta så lite som möjligt, men trailers och bilder kan jag inte undvika.
Men jag går hellre in med inställningen att jag kommer bli besviken än att förvänta mig ett mästerverk för då lär jag ju garanterat bli besviken.
Jag hoppas verkligen att jag får se ett mörkt fantasyäventyr och inte ett familjeäventyr, men trots mina låga förväntningar längtar jag oehört mycket till torsdag då jag får se The Shire igen i High Frame Rate till och med.
Jag vill inte se någon barnvänlig The Hobbit, mörkt och dystert ska de vara.


Helgens att se lista

Ja varför inte sätta igång en liten trend här på bloggen så att jag har något att skriva om varje helg.
För att slippa att stå och välja film i 20min varje kväll så tänker jag planera i förväg vad jag ska se och skriva ner dem i en lista här.

Filmer jag planerar att se:
- När Karusellerna Sover
- Inglourious Basterds
- Godzilla

Filmer jag kanske ser:
- The Dark Knight Rises
- Aladdin
- Transformers
- Inception

Om jag nu ens kommer se någon av dessa filmer jag listat upp återstår att se. Ni vet säkert lika väl som mig att det ändras lika snabbt som humöret vilken film man vill se.

Bridemaides

Annies liv är en enda röra. Men när hon får reda på att hennes bästa vän är förlovad måste hon bara tacka ja till rollen som Lillians brudtärna. Trots att hon är både pank och singel bluffar sig Annie genom både dyra och bisarra ritualer. Med bara en chans att få det rätt, kommer Annie att visa Lillian och hennes tärnor exakt hur långt någon är beredd att gå för någon man älskar.
 


Komedi är verkligen inte min favoritgenre men när jag fick ladda ner filmen i HD gratis på min viasatbox så kunde jag ju ge den en chans. Det var ju faktikst 2011 mest hypade komedi och den fick hela två Oscarsnomineringar vilken inte är så vanligt för en komedi vad jag vet.

Jag är verkligen inte den människan som kan skratta till filmer och liknande, händer fruktansvärt sällan även ifall jag tycker det är jätte kul. För att ge ett exempel på hur sällan jag skrattar så kan jag säga att jag älskar The Big Bang Theory men jag har nog aldrig skrattat åt det, tror att det har vart svinkul.
Iallafall, jag fann hela två scener i denna film som jag tyckte var såpass roande att mungiporna drog lite, jag skrattade aldrig, men som sagt, mungiporna drog lite. Och det var öppningsscenen som jag tyckte var rolig och scenen när de har blivit matgiftade och bruden springer ut i vägen, ni som sett filmen vet vad som händer, och ni som inte sett den får helt enkelt ta att se den för jag tänker inte spoila för er.

Jag är också väldigt imponerad att de har mestadels helt okända skådespelare för mig och alla gör ett jätte bra jobb. Melissa McCarthy blev nominerad till bästa biroll för denna roll.
Har också hört att det ska komma en uppföljare, vet inte om detta är sant men det skulle inte förvåna mig eftersom Hollywood ständigt vill tjäna så mycket pengar de kan på en film innan de lägger ner.

Förutom de två scenerna som jag skrev om var det itne så mycket annat att komma med, men jag har hört att det är väldigt många som gillar denna så ni som vet med er att ni kan skratta till filmer borde ge denna en chans för ni kanske gillar den.
Annars så är den väldigt välskriven vilken också brukar vara ovanligt för en komedi.
Tänker ge denna film ett medelbetyg, för den är faktikst helt okej tack vare manuset och skådespelarnas prestationer.
5/10


Dagens Julkalender Köp

Eftersom julkalendrarna nu förtiden inte är så mycket att hänga i granen samlar jag på dem från mina yngra tider så jag tyckte var bra!
Så nu när jag äntligen fått mitt presentkort från Discshoppanelen klickade jag hem en gammal favorit.

När Karusellerna Sover - 129kr
- 100kr
+ 10kr frakt

Så fick endast ge 39kr för denna film, helt klart ett kap.

Tidigare julkalendrar jag äger:
- Mysteriet på Greveholm
- Pelle Svanslös

Julkalendrar jag planerar att köpa:
- Suner Jul
- Trolltider
- Kaspar i Nudådalen
- Ronny och Julia
- Dieselråttor och Sjömansmöss
- Julens Hjältar

De här är de enda jag kan komma ihåg att jag tyckte var bra när jag var liten, om jag finner de lika underhållande idag är en annan fråga.

CONFESSIONS: Pirates of the Caribbean 4

Det tar så mycket på min stolthet att erkänna att Pirates4 faktiskt suger..
För mina nära är det absolut ingen nyhet att jag dyrkar Pirate of the Caribbean filmerna, ha ca fyra olika utgåvor av varje film och en Jolly Roger hängandes på väggen i Pirates tema tillsammans med två filmcell tavlor och Orlando Blooms autograf.

Så som jag ser det har vi Pirates filmerna, som består av Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl, Pirates of the Carrieban: Dead Man's Cheast, Pirates of the Caribbean: At World's End. Sen så har vi Pirates of the Caribbean 4 som jag faktikst inte förstår varför de gjorde.
ROB MARSHALL JAG HATAR DIG. Varför skulle du ta vatten över huvudet och tro att du kunde ta över Gore Verbinskis jobb med succe.
Du har totalt förstort Barbossa så totalt, för det första ser han bara rent utav äcklig ut i den fjärde filmen och den har var innan är tydligen ett minne blott. Och då var han faktikst min favoritkaraktär i dessa filmerna (om man nu bortser från Jack Sparrow). Orlando Bloom och Keira Knightley var kloka nog och tackade nej till fler filmer för de ansåg att deras historia redan fått sitt slut. Istället tar de in Penelope Cruz som ska föreställa Jacks kärleksintresse, och om man sett någon tidigare film så vet man att Jack Sparrow är den sortens karaktär som inte ens bryr sig om sån slags kärlek, hans livskärlek är ju havet och hans kära svarta pärla. 
Penelope gör sin roll totalt värdelöst och sen har vi ju även Blackbeard, tror han komma in och äga hela filmen. Fuck you, jag har inte ens orkat lägga ditt riktiga namn på minnet för jag tycker du är så jäkla värdelös.
Rob Marshalls största misstag var att göra filmen om Angelica och Blackbeard, det var verkligen inte Jack Sparrows film längre.

Jag sa till mina vänner att även om jag hatar den så kommer jag säga att jag älskar den. Men nu tänker jag erkänna att jag faktikst hatar den.
De "riktiga" Pirates filmerna har haft lysande manus (trots att alla kritiker tycker att de är dåliga så tänker jag inte hålla med) men manuset  denna filmen är ju bara löjligt. Vart har Jack Sparrown rappa repliker tagit vägen?

De har även valt att göra lite småförändringar utseende mässigt på Jack Sparrow, hans hår har tydligen blivit några nyanser ljusare så att han snart blir blond. Sen har han fått något kryss i ansiktet bredvid ögat, vafan då för?
Och jag saknar hans hatt!

Och sen så är de kanske ute på havet i 5min under filmen, DET ÄR EN PIRAT FILM FÖR HELVETTE! Och The Black Pearl får vi inte se förns i slutet, I MINIATYR!! Jacks kära skepp som har sålde sin själ för har de tryckt in i en jäkla flaska. 
 
Men det finns faktikst en sak jag tycker är kul i denna film, och det är när han ramlar när han springer för sig själv.

Nu orkar jag faktiskt inte skriva mer om hur mycklet jag inte tycker om denna film för jag skulle nog kunna hålla på i evigheter.
Vi har Pirates filmerna som är gudomliga, sen har vi Pirates 4 som kan ta sig.
Kan också lägga till att fodralet är långt ifrån lika snygga som de riktiga pirates filmerna

The Dark Knight Rises

Det har gått åtta år sedan Batman försvann i natten och samtidigt förvandlades från hjälte till flykting. Genom att ta på sig skulden för Harvey Dents död offrade Batman allt som han och poliskommisarie Gordon hoppades skulle vara för allas bästa. Lögnen fungerade ett tag eftersom kriminaliteten under antibrottslagen "Den't Act" sjönk dramatiskt. Men allt kommer förändras då den kvinnliga inbrottstjuven Selena Kyle gör entré med både inbrott och en annan agenda i tankarna. Samtidigt smider den maskerade terroristen Bane planer på hur han ska förgöra Gotham City en gång för alla. Batman tvingas ur sin exil för återigen rädda Gotham från ondskans krafter.

Jag vet helt seriöst inte vart jag ska börja nu när jag ska skriva om denn film. Men jag tänker börja med det få negativa jag kan hitta i denna film.
Miranda Tate (Marion Cotillard) var där, sen var hon där, sen var hon där igen. Ja hon var lite överallt där i slutet. Jag vet inte om det är meningen att det ska vara så, ni som har sett filmen förstår vad jag menar, jag vill inte spoila något här så ni får faktikst kolla på filmen om ni vill veta vad jag menar.
Vad hände med Bruce Enterprises?
Ja, det här är det enda negativa jag har att påpeka om denna film. Jag här läst mycket på internet om massa ouppklarade frågor och blablabla, men jag bryr mig faktikst inte ett skit om det för i min mening är denna film helt perfekt.

Batman trilogin kunde inte fått något värdigare avslut, Christopher Nolan visar hur en film med superhjältar ska se ut och första gången jag såg denna film blev jag helt "blown away".
Filmen är ganska lång, men för mig känns det som att det håller på i max en timme. Den är spännande från den första scenen när vi får oss en härlig inledning med action ända till end credits börjar rulla och jag vill bara gråta och skrika; GE MIG MER!!!!!!!!!!
Men samtidigt vill jag inte ha mer för man ska faktiskt sluta när man är på topp och Nolan + Bale har ju sagt att deras Batman karriär är över och jag hoppas och tror att de kommer hålla det. De kan knappast göra en Batman film till som håller måttet lika högt som denna så jag hoppas verkligen att de håller sina ord, Hollywood har ju bevisat att det finns allt för många filmskapare där ute som gör allt för pengar.

Jag kan erkänna att manuset inte är lika bra som i The Dark Knight, men det är så långt ifrån dåligt och här fick vi även återvända till "The Cave" som jag klagade lite på i The Dark Knight. Vi får också träffa på några nya karaktärer John Blake (Joseph Gordon Levitt) Selina Kyle/Catwoman (Anne Hatheway), Bane (Tom Hardy) och Miranda Tate. Jag tycker alla gör ett felfritt jobb och Joseph Gordon Levitt bara växer i mina ögon varje dag som går. Tom Hardy är den perfekte Bane och det är faktikst första gången jag verkligen kan känna "fruktan" för en filmskurk, han gjorde rollen fruktansvärt bra och jag blir verkligen rädd för han. Nej, jag tänker inte jämföra Bane med Jokern för det är så olika roller men jag kan säga att Jokern är en mer genialisk och karismatisk skurk än Bane.

Scenen när Bruce äntligen återvänder som Batman och man får se jakten i tunneln ger mig verkligen rysningar. Jag kan faktikst inte förklara varför men den scenen är så fruktansvärt mäktig. Batman is finally back.
Batman har också en liten mindre roll än vad han haft i de andra två filmerna, birollerna har istället fått en liten störe plats och det gör mig inte något alls, för som jag sagt; Denna film är perfekt!

Christopher Nolan har visat ännu en gång hur en riktig superhjälte film ska se ut och ingen kommer någonsin lyckas med detta igen. Bara för att det är en film om en superhjälte måste det inte vara massor med action från börjanända till slutet, utan han fokuserar istället på karaktärerna och handlingen. Det finns säkert massa människor som saknade massa actionsekvenser men för mig gör det ingenting alls att han valt att fokusera på annat.
Han har också lyckats knyta ihop alla tre filmer på ett väldigt snyggt sätt så det får en att tro att han skrev alla tre filmer innan han började med den första. Han har en röd tråd genom alla filmerna som jag aldrig tidigare skådat, och antagligen aldrig kommer få se igen.
Hans trilogi kommer gå till historien och han har nog allas respekt för att han vägrade 3D.

Specialeffekterna är otroligt snygga och realistiska och Hans Zimmer visar ännu en gång varför han är min personliga favorit.
Kan även tillägga att trailern till detta mästerverk är nog den bästa jag sett.

Nolan har skapat en superhjältefilm som har fokus på tyngd, mörker och hur ett barns smärta kan leda till att han tar på sig en mask. Jag har aldrig sett en sån här bra film sen jag såg Pirates of the Caribbean för första gången och The Hobbit kommer aldrig slå denna flm. Årets bästa film helt enkelt.
Efter att ha sett dessa tre otroliga filmer vill jag faktikst bara säga att Marvel kan gräva ner sig någonstans.
Mästerverk
10/10 

Top 5 Kompositörer

En film utan musik lär vara vädelös, och självklart har jag mina favoriter när det kommer till kompositörer.

5. Alan Menker
Disney magi i hög klass.
Kända Verk: Aladdin, Skönheter och Odjuret, Ringaren i Notre Dame..

4. Danny Elfman
Tim Burtons trogne kamrat och de lyckas nästa varje gång.
Kända verk: Edward Scissonhands, Desperate Housewives, Spider-Man, Mission Impossible..

3. Howard Shore
Mannen bakom musiken i några av de mest framgångsrika filmerna någonsin. Kanske inte just den musik jag gillar att bara lyssna på, men i filmer blir det magi.
Kända verk: Sagan om Ringen, The Aviator, The Departed..

2.John Williams
Denna man är nog den som skrivit mest signatur melodier genom åren och alla känner igen hans musik. Kända verk: Jaws, Star Wars, Indiana Jones, Jurassic Park, Harry Potter..

1. Hans Zimmer
Denna man är Gud, älskar alltid hans musik och det är även han som går oftast på Spotify när det kommer till  filmmusik.
Kända verk: Pirates of the Caribbean, Batman, Gladiator, Pearl Harbor, Sherlock Holmes..

King Kong (2005)

Den arbetslösa skådespelerskan Ann Darrow nappar på regissören Carl Denhams vansinniga projekt att leta upp en mytisk avlägsen ö för att göra en film. Väl där upptäcker de att verkligheten överträffar alla tidigare föreställningar. När Carl planerar att utöka filmprojektet till en större affärsidé lär han sig snart att man inte ostraffat leker med naturens krafter...



Först och främst vill jag säga att denna film är för tok för lång och jag somnade även till denna två gånger innan jag lyckades hålla mig vaken under hela filmen. Jag kollade även på extended och de kanske inte var de smartaste när den versionen var 3h och 20min lång, så nästa gång jag ger mig på King Kong får de bli den "vanliga" versionen som förhoppninsvis är i alla fall minst en halvtimme kortare.

Filmens handling går framåt väldigt lugnt och det är ett väldigt simpelt koncept. För lugnt för min smak, tar ju ungefär en timme innan de faktiskt kommer fram till ön och innan de är det ganska tråkigt. Vi får främst lära känna alla karaktärer under den första timmen och det är sen det drar igång och visar sig vara ett ganska hyffsat äventyr.
Ann (Naomi Watts) blir kidnappad av Kong som ni säkert förstår är jättegorillan. Här trappas tempot upp rejält och det börjar bli riktigt spännande, tills tempot avtar igen och det går fruktansvärt lugnt och sakta fram igen, långt ifrån lika dryg som början men man hade velat haft lite mer tempo.

Denna film är först och främst otroligt snygg! Med fantastiska specialeffekter och anmationer, Dödskalle ön visade oss riktigt fina miljöer blandad med snygga animationer av bland annad dinosarier. Och jag gillare verkligen att det utspelade sig på 30-talet för vi får se fina New York miljöer och musiken var verkligen "30-talig" så där träffade Peter Jackson verkligen rätt.

Och egentligen skulle man kunna säga att detta är en kärlektshistoria kontrat med triangeldrama. Kong blir kär i Ann och Ann är kär i Jack (Adrien Brody) och jag hejade faktikst på Kong där i slutet och jag tyckte faktiskt att det blev lite sorgligt.
Känns också som att filmen är indelad i tre delar, först när de ska ta sig till ön och de spelar in en film där på båten, sen får det en helt annan vänding när de är på ön och sen vänder det ännu en gång när de kommer till New York, men vi får följa en röd tråd genom alla delarna så Jackson gjorde detta väldigt skickligt.

Skådespelerna i filmen, Naomi Watts, Jack Black, Adrien Brody, Andy Serkis med mera passade väldigt bra i sina roller och jag tycker nog att kvinnan gjorde bäst ifrån sig i denna film, med Jack Black tätt bakom.

Sen så kan man ju undra hur de tänkte när de tog med sig en jätte gorilla till New York, det kan ju faktikst inte sluta på något annat sätt än kaos och därför blir allt väldigt förutsägande. Och hur fick de ens med sig denna jätte gorilla till New York, varför fick vi aldrig se de? Och så fann jag det väldigt ologiskt när Kong gled runt på is och ramlade och hade sig utan en spricka i isen, han måste ju väga ett antal ton lixom.

Filmens främsta svaghet är främst längden och denna film är väll även känd för att vara väldigt lång. Och som jag sa fanns det väldigt snygga effekter och animationer men ibland kunde jag känna; Räcker det inte nu? Vi har förstått att filmen är full med snygga effekter men vi börjar bli mätta nu tack.
Produktionen får fullt betyg från min sida och filmen är en hyffsad äventyrsfilm som jag kan tänka mig att se igen, dock inte extended version.
6/10

The Dark Knight

Nu har den mörke riddaren bestämt sig: han ska en gång för alla få ett slut på den organiserade brottsligheten i Gotham City. Till sin hjälp har han polischef Jim Gordon och åklagare Harvey Dent - och de visar sig vara en sällsynt bra brottsbekämpartrio. Men snart stöter de på patrull, då den genialiske mästerskurken Jokern träder in på spelplanen. Han skapar snabbt total anarki i staden och tvingar Batman farligt nära fel sida av lagen.




Ännu ett Batman mästerverk från Nolan. Minns inte riktigt när jag såg denna för första gången men jag vet att det var ett tag efter den hade haft premiär då jag inte var något vidare Batman fan på den tiden (ja, vad är det jag säger?). Dock tänker jag skylla det på att alla tidigare Batman är rätt så värdelösa.
Och jag såg faktikst denna före Batman Begins, nej nu klarnarde det upp för mig,
Så här var det, Heath Ledger som ni vet oscarsnominerades för hans prestation så jag var ju tvungen att titta på filmen innan galan gick av stapeln, tror det var 2009, inte säker.

Hur som helst, första gången jag såg den så somnade jag..
Andra gången jag såg den somnade jag..
Kan inte förstå att jag ens erkänner detta nu med tanke på hur mycket jag faktikst älskar denna trilogi idag.
Varför somnade jag då? Jo för den blev lite för långtråkig där ett tag, kan vara värt att notera att jag somnade på samma ställe i filmen båda gångerna. Och det var när Harvey Dent/Two Face blir lite galen och elak, jag trodde att när man fick se att han hade blivit Twi Face att den snart skulle vara slut och att han skulle vara huvud skurken i nästa film, men ack så fel jag hade.
Istället hann han ta över skurkrollen från Jokern och sedan dö, vilket var jätte bra med tanke på att den sista filmen hade inte blivit lika bra om inte han hade dött.

Och käre Heath Ledger då, han gör sin livsroll och han förtjänade sin Oscar som han tilldelades. Han är otroligt bra och stjäl varje scen han är med i, tror inte jag behöver nämna något mer om hans rollprestation, han är genialisk helt enkelt.

Alla återkommande roller är lika bra som i Batman Begins, finns inga människor som skulle passat bättre i en Batman film.
Katie Holmes har också blivit utbytt mot Maggie Gyllenhaal, en klart förbättrad Rachel Dawes men samtidigt känns det som att Katie Holmes och Maggie Gyllenhaal gjorde två olika roller och att Rachel Dawes i Begins är inte samma Rachel Dawes i Dark Knight, vilket är lite synd men som sagt; Maggie Gyllenhaal var ett mycket bättre val som Rachel Dawes

Nolan visar också ännu en gång hur en "Superhjälte-film" ska se ut, han ger oss inte bara massa scener fullspäckat med action som alla anda superhjälte filmer, utan vi får ännu en gång se en karaktärsutvekling från början till slut. Han ger oss en superhjälte-film som är så mycket mer, det finns ett djup och mörjer i filmen, Bruce Wayne gör allt för att rädda Gotham, låter sig till och med bli trodd som en kall blodig mördare så att hela stan är efter honom. Och det Gordon säger i slutet får mig att rysa varje gång; Because he's the hero Gotham deserves, but not the one it needs right now. So we'll hunt him. Because he can take it. Because he's not our hero. He's a silent guardian, a watchful protector. A dark knight.
Kan ju också passa på att tillägga här att manuset är fantastiskt även i denna film, och de är samma manusförfattare som tidigare.
Jag kan dock tänka mig att de var väldigt många som förväntade sig värsta action filmen och kanske blev lite besvikna. Visst är det mycket action, men det är inte bara massa action utan den går så mycket djupare som kanske inte alla uppskattar.
Och vad jag älskar en trilogi när det är meningen att det ska vara en trilogi från första början, varje film börjar spännande direkt och när den är slut vill man genast ha mer för att de slutade så himlans spännande.

Och ännu en gång är musiken helt magisk. Hans Zimmer kommer alltid vara min favorit och som jag sagt tidigare; VARFÖR I HELVETTE VINNER HAN INTE OSCARS OFTARE FÖR?!

Men jag insåg precis en sak nu i skrivande stund och Dark Knight Rises går i bakgrunden. Batmans cave var aldrig med i denna film, det var lite synd. Är ju lite av ikoniskt i mitt tycke så i någon scen skulle de väll kunnat skriva in den.
Och det jag gillade minst med filmen; Vad i helvette hände med Jokern? Jag minns att han hängde där och pratade med Batman men sen kan jag inte minnas att vi fick se han något mer, så vad hände med han egentligen? Jag kan väll inte ha missat en sån viktig detalj? Jag har ju faktikst sett filmen fyra gånger nu men jag har aldrig tänkt på det förut.

Eftersom jag tycker att filmen blir lite seg där mot slutet och Jokern bara försvann så kan jag inte ge filmen ett full betyg, men den är snäppet bättre än Batman Begins tack vare karaktärerna och spänningen (förutom där de blir segt)
9/10


Batman Begins

Den ursprungliga berättelsen om legenden och nattens riddare, Batman. Efter föräldrarnas död reser den desillusionerade miljardären Bruce Wayne jorden runt i jakten på metoder att bekämpa ondskan.
Han återvänder till Gotham City där han med hjälp av sin butler Alfred och forskaren Lucius Fox skapar sitt alter ego Batman och tar itu med de mörka krafter som hotar staden.


Batmans Begins visade sig vara den film som kickar igår ett mästerverk. Christopher Nolans Batman filmer visar sig vara en av de bästa trilogier som någonsin gjorts.

Idag var det första gången jag såg Batman Begins efter att ha sett den sista filmen, och de gjorde bara filmen bättre för man insåg hur bra Nolan har länkat ihop alla tre filmerna som jag inte tänkt på alls innan.
Filmen är spännande och handlingen går hela tiden framåt och man får se karaktärerna utvecklas, från en ung Bruce Wayne till en vuxen Batman.
Det är också lagomt med action i filmen, det är mot slutet det trappas upp mer och jag kan erkänna att jag tycker det är lite drygt då när Bruce blir tränas av Ra's Al Ghul/Ducard.

Scarecrow var också ett bra val som skurk i denna film, han var skrämmande och skådespelaren gjorde rollen väldigt bra, han verkade väldigt nervös när han "var sig själv" och när han fick på sig masken var det som han blev en helt annan person.

Christian Bale är perfekt som Bruce Wayne/Batman
Michael Cane är perfekt som Alfred
Gary Oldman är perfekt som Gordon
Morgan Freeman är perfekt som Lucius Fox

Nolan och Goyer som har tillsammans skrivit manuset har gjort ett fantastiskt jobb, det är också första gången vi faktikst får se i en Batman film hur han faktikst blev Batman med tanke på att Bruce Wayne är en helt normal människa utan några superkrafter.
Och jag är faktikst glad att jag inte såg denna film när den kom, för jag kan inte ens föreställa mig hur mycket de längtade efter den andra filmen innan de ens hunnit lämnat biosalongen eftersom man får en hint om vem som blir nästa skurk.
Tänk vad ovetande de var om vad som skulle komma.

Och självklart finns det något som jag inte tycker om, och det är Katie Holmes. Hon ska spela en stenhård åklagare eller något men hon är för mesig för att klara av den rollen, och hon är inte den bästa på att agera heller fick vi bevisat i denna film. Nej, de kunde hittat någon mycket bättre och jag blir även riktigt irriterad på att Bruce aldrig verkar duga för henne, hittar fel hit och dit. Det var ett klokt val att skippa henne i de andra två filmerna.

Och Hans Zimmers musik är magisk ännu en gång. Jag kan inte förstå varför han inte kammar hem en Oscar oftare.

Christopher Nolan är ett geni och ingen annan kunde ha gjort Batman så jäkla bra som han har gjort. Men filmen får inte fullt betyg då Katie Holmes är med och förstör och filmen är lite smådryg i början.
8/10